^Back To Top
Get Adobe Flash player

Радно време

Предшколска установа ради 11 часова дневно и то сваког радног дана од 5,30 до 16,30 часова. И ове године, вртићи "Цицибан" и "Невена" ће радити и у смени од 11,00 часова до 22,00 часа, због формирања поподневних (11-о часовних вртићких група). Радно време је подешено према потребама родитеља.

И родитељи се питају

Почетна

Донација Владе Јапана ПУ „Перка Вићентијевић"

Данас је у вртићу „Весељко" његова екселенција Ђуићи Тахакара, амбасадор Јапана, уручио кључеве два доставна возила за превоз хране и опреме Предшколској установи „Перка Вићентијевић".

 

Амбасадор Тахакара је том приликом рекао да народ Јапана зна како изгледају природне непогоде.

- Веома сам срећан што присуствујем предаји доставних возила Предшколској установи „Перка Вићентијевић". Желео бих да изразим захвалност Министарству просвете, науке и технолошког развоја, као и Градској општини Обреновац, за њихову посвећеност јачању образовања деце у Србији. Да се захвалим предшколској установи „Перка Вићентијевић" на успешно реализованом пројекту и ефективном коришћењу дониране опреме. Ово је један од три пројекта намењених обнови Обреновца који је страдао у стравичним поплавама прошле године. У Јапану имамо различита искуства када су у питању природне катастрофе попут тајфуна, земљотеса или цунамија. Прошлог месеца могли смо видети поплаве у Јапану које је изазвао тајфун и због тога је Јапан свестан значајај пружања помоћи подручјима погођеним природним катастрофама. Поред овог пројекта реализовали смо и пројекте опремања кухиње у Геронтолошком центру, као и опремање Дома здравља медицинском опремом. Надам се да ће ова подршка помоћи општини Обреновац да се у потпуности опорави. Овим пројектом је побољшано окружење у коме бораве деца која су будућност Србије и надам се да ће овај пројекат ојачати пријатељске односе између народа Јапана и Србије - казао је Тахакара.
 
VUL 4490 
Помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја Жељка Радојчић Лукић рекла је да су велике земље као велики људи.
 
- Као што велики људи прискоче у помоћ малим људима, тако се и велике земље труде да се нађу малим земљама. Задовољтво ми је што сам у име министра Вербића овде у Обреновцу и захваљујем се у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја Влади Јапана што је определила ова средства за Предшколску установу „Перка Вићентијавић". Оно што мене јако радује је то што сам даанс видела како изгледа ова установа. Знамо да су биле поплаве и да је 2000 деце у седам објеката било грожено, али ми је драго да су данас деца безбедна и да смо успели да санирамо штету. Такође, захвалила бих се Влади Јапана и за све претходне пројекте у свим општинама и градовима. Искористила бих ову прилику да најавим акцију националног нивоа која ће се догодити први пут у Обреновцу. Председник општине Мирослав Чучковић је преузео ту обавезу, а манифестација ће носити назив „Маратон јапанске културе". Желимо да сва деца до којих су стигле донације Владе и народа Јапана могу и лично да се захвале тако што ће се упознати са јапанском културом на игролик и необичан начин - казала је Жељка Радојчић Лукић.
 
VUL 4583 
Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић се такође захвалио на свим досадашњим донацијама Владе Јапана.
 
- Јапански амбасадори су задужли ову земљу, а поједини од њих су проглашени и за почасне грађанине Београда. Исто то желим и новопостављеном амбасадору Тахакари. Јапанска Влада је била уз нас непосредно после поплаве и на најбољи могући начин помогла најугроженијим становницима, пре свега старим и немоћним, а онда и деци која су остала без обданишта, као и комплетној популацију која је остала без здравствене установе. Инфраструктура без тих објеката, без јасне бриге о здрављу, без јасне прерспективе за свако дете није могла бити у овој мери успостављена. Посебно желим да се захвалим Влади Јапана на ангажовању и финансирању израде пројеката превенције, који на основу њихових искустава могу да допринесу да се поплаве никада не понове у нашем граду и Србији. У име свих грађана Обреновца и у своје лично име желим да се захвалим на овој донацији од 200.000 евра за сва три пројекта у Обреновцу, као и Министарству, просвете, науке и технолошког развоја које је било уз нас. Хвала и Граду Београду, који је помогао обнову и посебну пажњу посвећивао да се ниво образовања и васпитања врати на стазе старе славе - додао је Чучковић.
Copyright © 2013. Предшколска установа "Перка Вићентијевић" Rights Reserved.