^Back To Top
Get Adobe Flash player

Радно време

Предшколска установа ради 11 часова дневно и то сваког радног дана од 5,30 до 16,30 часова. И ове године, вртићи "Цицибан" и "Невена" ће радити и у смени од 11,00 часова до 22,00 часа, због формирања поподневних (11-о часовних вртићких група). Радно време је подешено према потребама родитеља.

И родитељи се питају

Први дан у вртићу

Пожељно је да дете прве дане (1-2 седмице) долази у вртић на краће време.

За дете од 1 до 3 годин е старости први дан на 15 минута до 1/2 сата, а касније све дуже и дуже. Распоред долажења договорити с васпитачима.

За децу од 3 до 6 година трајање боравка првих дана може бити и дуже, али увек у време игре. Време одмора је критичко време па га треба оставити за касније раздобље када се дете донекле прилагоди новом простору.

Понети са собом неку детету драгу играчку или предмет које му пружају осећај сигурност.

Током периода адаптације није пожељно навикавати дете на нове облике понашања (навикавање на ношу, одвикавање од флашице, цуцле…)

Ако жељено понашање није усвојено до поласка у вртић, током прилагођавања свакако га није добро подстицати, него оставити за време када се дете прилагоди новим променама у свом животу.

Јутарњи растанак с дететом у вртићу је врло важан.
Родитељ треба бити смирен, никако детету не сме показати своју забринутост или тугу што га оставља. Дете ће то осетити па ће се и оно тако осећати. Растанак с дететом се не сме одгађати у недоглед. Дуго смиривање детета или поновно враћање не препоручује се, јер дете плаче. Дете ће убудуће плакати дуже очекујући да се родитељ врати.

Важно је остварити добар контакт с васпитачима.

Оне постају врло важне особе у животу детета и оно ће бити смиреније и осећаће ће се сигурније ако види да његова мама и васпитачица разговарају љубазно.

По повратку из вртића, добро је више времена проводити с дететом.


Шетати, играти се, причати приче, пружати нежност, показати интерес за његове доживљаје из вртића.

Након неког времена, када се дете прилагоди и ослободи страха од непознатог, вртић ће постати место у које ће дете радо долазити.

Copyright © 2013. Предшколска установа "Перка Вићентијевић" Rights Reserved.