^Back To Top
Get Adobe Flash player

Радно време

Предшколска установа ради 11 часова дневно и то сваког радног дана од 5,30 до 16,30 часова. И ове године, вртићи "Цицибан" и "Невена" ће радити и у смени од 11,00 часова до 22,00 часа, због формирања поподневних (11-о часовних вртићких група). Радно време је подешено према потребама родитеља.

И родитељи се питају

Исхрана

Припремање хране обавља се у централној кухињи у објекту „Весељко“, у улици Ђачког батаљона бр. 36-а, Обреновац.

Површина кухиње је 172 м/2, док је капацитет кухиње 1000 доручака, 1000 ужина и 1000 ручкова, плус 1000 допунских оборка.

Услуге у оброцима пружаће се и ове године Центру за смештај деце и омладине ометене у развоју – одељење у Обреновцу.

Улога дијететичара нутриционисте у вртићу
Улога дијететичара-нутриционисте у предшколској установи је да сталну пажњу посвећује правилној и стручно организованој исхрани. Основни задатак му је да доследно примењује Закон о друштвеној исхрани деце предшколског узраста; да задовољи дневне потребе дечијег организма у енергетским, градивним и заштитним материјама; да спроведе мере које ће спречити да се путем хране у организам унесу патогени микроорганизми и токсичне материје.

Број оброка и шта они садрже
Деца добијају три оброка: доручак, ужину и ручак који треба да им обезбеде 75% дневних укупних енергетских потреба и 90% дневних потреба у анималним протеинима , минералима и витаминима.

Доручак обично садржи: хлеб, пециво, млеко, млечни производи, јаја...

Ужину чини најчешће: колач-сок, пециво-јогурт, компот-кекс,млечне куване ужине... Ужина се служи између доручка и ручка.

Ручак је најобимнији оброк и састоји се од:чорбе или супе, главног јела са прилогом, салате, воћа или дезерта.

Да ли дете добија оброк уколико на исти закасни
Дете обавезно мора добити оброк уколико на њега закасни, али га не треба присиљавати на исти уколико родитељ нагласи да је дете јело ван вртића.
У целодневном боравку деца јаслица и вртића добијају три оброка и то: доручак, ужина и ручак.

Послове планирања и контроле квалитета хране обавља нутрициониста-дијететичар. Квалитативну и квантитативну контролу хране врши Завод за здравствену заштиту Београда, који о резултатима контроле извештава Секретаријат за социјалну и дечју заштиту, као и Установу.

Правилна исхрана деце је један од главних услова за очување здравља, спречавање болести, правилан телесни раст и душевни развој и за подизање радне способности.

Copyright © 2013. Предшколска установа "Перка Вићентијевић" Rights Reserved.